Nivgöz Adana
Hafta İçi Her Gün 08:30 - 17:30 CTS: 09:00 - 13:00
Adana Merkez 0 322 227 72 72

Kataraktın Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kataraktın medikal bir tedavisi olmayıp cerrahi olarak tedavi edilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan FAKOEMÜLSİFİKASYON (FAKO)+İOL implantasyonu olup NİVGÖZ’ de damla anestezisi ile hasta uyutulmadan ve iğne yapılmada uygulanmaktadır.

Nadiren kooperasyon kurulamayan hastalarda iğne veya genel anestezi gerekebilmektedir.Ameliyat öncesi mutlaka hastalara biyometri ve endotel hücre sayımı yapılmalıdır.

Önceden rutin göz ve kan tetkikleri yapılmış olan hasta ameliyattan 30–60 dakika önce kliniğe gelir ve gözüne gerekli ilaçlarla preop hazırlığı yapılır.

Bu esnada damlatılan ilaçlar hastanın ameliyatının başarısında ve post op enfeksiyonun önlenmesinde önemli yer tutar.

Preop hazırlığı tamamlanan hasta ameliyat salonuna alınır ve Damla ile göz uyuşturulduktan sonra göz özel bir dezenfektanla (%5 polividon iyot) dezenfekte edilir. 

Fako aletinin elciğinin göze gireceği ve yan girişler yapılarak FAKO+İOL implantasyonuna başlanır. Yaklaşık 6–8 dakikada operasyon tamamlanarak hasta dışarı alınır.

Ameliyat esnasında hasta ağrı duymaz. Ameliyat esnasında hastanın konuşmaması, öksürmemesi, kafasını ve gözünü hareket ettirmemesi çok önemlidir.

Ameliyattan 2 saat sonra göz açılır ve hasta önerilen ilaçları kullanmaya başlar. Bir gün sonra kontrole gelmesi gereklidir. Ameliyat olduğu gün hafif batma ve yanmaları, nadiren ağrıları olabilir.

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis