Nivgöz Adana
Hafta İçi Her Gün 08:30 - 17:30 CTS: 09:00 - 13:00
Adana Merkez 0 322 227 72 72

Göz içi ilaç enjeksiyonu nedir?

İlaçların daha çabuk ve iyi sonuç alınması  amacıyla göz içine yapılan enjeksiyonlar günümüzde sıkca tercih edilen bir tedavidir. Bu uygulamada çeşitli ilaçlar göz içine uygulanır. Bazı ilaçların göz içi uygulama ruhsatı mevcut iken, bazı ilaçlar da detaylı klinik araştırmaları devam ettiği için henüz ilaç kullanım ruhsatı olmamasına rağmen bütün dünyada off-label olarak kullanılmaktadır.

Göz içine ilacın verilmesinin birkaç önemli avantajı vardır. İlacın göz içine çok düşük dozda verilmesiyle bile hedef dokuya hızlı ulaşır. Uygulama vitre içine yapıldığından vücudun diğer dokularına direkt bir etki göstermez.

Çünkü uygulanan doz hem çok düşük hem de göz içine uygulanan ilaçların kan dolaşımına geçmeleri çok azdır.Çoğu hasta gözünün içine iğne yapılmasından korkar ve çekinir. Aslında işlem o kadar da korkulacak bir uygulama değildir.

Enjeksiyon birkaç saniye sürer, ağrı vermez ve çoğu hastada büyük rahatsızlık yaratmaz. Uygulama gerekli uyuşma sağlanması için lokal anestezik damla uygulamasıyla başlar. Bazen daha fazla uyuşma sağlanması için enjeksiyon yerine ince bir iğneyle az miktarda anestezik ilaç uygulanır. Enjeksiyonun steril ortamda uygulanması enfeksiyon riskini azaltacağından göz ve çevresi antiseptik bir solüsyonla temizlenir ve gerekli hazırlıklar tamamlanır.

İlaç yavaş biçimde dikkatlice enjekte edilir ve sonra iğne geri çekilir.Bazen enjeksiyon bölgesinde hafif bir kızarıklık oluşur.  Hastalar nadiren uygulama bölgesinde hassaslık duyabilirler ancak belirgin ağrı hissetmezler. Enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için antibiyotikli göz damlaları bazı durumlarda önerilir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis