Nivgöz Adana
Hafta İçi Her Gün 08:30 - 17:30 CTS: 09:00 - 13:00
Adana Merkez 0 322 227 72 72

Excimer Lazer İle İlgili Sık Sorulan Sorular

1- Gözlük numarası Laser olmayacak kadar büyük olanların gözlükten kurtulma imkânı var mı?

- Günümüzde teknolojik imkânların hızlı gelişmesi ve bunun tıpta ve özellikle göz hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılması yeni tedavi yöntemlerinin gelişmesini sağlamıştır. Bu gün yüksek miyopi ve / veya astigmatizmanın tedavisinde excimer laser dışında 2 farklı yöntem vardır. 
FAKİK İOL Uygulaması: Göz içerisindeki mevcut merceğe dokunmadan gözün renkli kısmının ( İris ) önüne veya arkasına hastanın gözüne uygun yapay mercekler ( İOL ) konulabilmekte ve bu sayede gözlüksüz görmek mümkün olmaktadır. Günümüzde -10.00’D nin üzerindeki hastalarda bu tedavinin kullanılması gittikçe yaygınlaşmaktadır. Ayrıca miyop-astigmat olan hastalara da bu yöntem başarı ile uygulanmaktadır. CLEAR ( SAYDAM ) LENS EXTRAKSİYONU: Yüksek miyop hastalarda göz içerisindeki mercek çıkartılarak hastanın gözüne uygun yapay mercek takılarak refraksiyon kusuru düzeltilebilmektedir. Bu yöntemlerden hangisinin  uygulanacağı veya uygulanamayacağını yapılan detaylı muayeneden sonra karar verilir ve hasta istiyorsa yapılabilir. Her yöntemin avantaj ve dezavantajları vardır. Bu nedenle uygulama yapılmadan önce hasta detaylı bir şekilde , bilgilendirilir ve ondan sonra karar verilir.

 

2- EXCİMER LASER yapıldıktan sonra numara tekrarla mı ?

- Laserde amaç kalıcı olarak gözlükten kurtulmaktır. Doğru göze doğru zamanda doğru yöntemle laser yapılmış ise tekrarlama olasılığı çok düşüktür. Nadiren de olsa tekrarlayan vakalarda göze uygunsa 2. Kez laser yapılabilir.

3- Hekimler ve Özellikle göz hekimleri kendisine ve yakınlarına  laser tedavisi yaptırıyorlar mı?

- Bugün itibari ile binlerce göz hekimi kendi gözüne laser tedavisi yaptırmışlar ve bunların en çok tercih ettikleri laser cihazı ise VISK STAR S4 IR’ dır. MAYA GÖZ ‘ de tedavi edilen hekim ve hekim yakını sayısı ise 3 yılda 400’ ü geçmiştir.

4- EXCİMER LASER tedavisi uygulanan hastalara gerektiğinde başka bir hastalıktan ( katarakt, şaşılık, glokom ..... ) dolayı tedavi uygulana bilir mi ?

- Kesinlikle uygulanabilir. Laser tedavisi herhangi bir göz rahatsızlığını tedavisine engel değildir. Ancak katarakt ameliyatı yapılacağı zaman hastanın yapay göz içi merceğinin ( İOL ) diyoptrisi hesaplanırken uygun formül kullanılmalıdır. Bunun dışın yapılacak tüm tedavi aynı yöntemle yapılmaktadır.

5-İNTRALASE (BIÇAKSIZ LASER) NEDİR?

İNTARALASE 1053 nanometre dalga boyunda bir ışık yardımı ile LASİK öncesi oluşturulması gereken korneal flebin herhangi bir bıçak kullanmadan (Blade-free) oluşturulmasıdır. Tamamen bilgisayar kontrolünde ve mikrometre (1mikrometre=1/1000mm) hassasiyetinde çalışan GÜVENLİ ve HASSAS bir yöntemdir.

6-Laser tedavisi güvenli mi?

Günümüze kadar milyonlarca insana uygulanan laser MİYOPİ, HİPERMETROPİ ve ASTİGMATİZMA’nın tedavisinde GÜVENLİ bir yöntem olduğunu kanıtlamış ve tüm dünyada uygulanmasına izin verilmiştir.

7-Laser olunca göz değerlerim sıfırlarmı?

Laser tedavisinde amaç kişinin gözlüksüz ve net bir görüş elde etmesini sağlamaktır. Uygulanan tedaviye, hastanın refraksiyon kusuruna ve hastanın kornea yapısına bağlı olmak üzere %95’in üzerinde başarı (+/-0,50 D) sağlanabilmektedir.

8-Laser ameliyatı ne kadar sürer?

Ortalama 10-15 dakika sürer.

9-Laser tedavisinden kaç gün sonra araba kullanabilirim?

LASİK tedavilerinden (İLASİK, İNTRALASİK, LASİK) 1 gün sonra, yüzey tedavilerinden (PRK, LESEK, EPİLASİK) 3-5 gün sonra araba kullanabilirsiniz.

10-Astigmat laserle düzelebilir mi?

Elbette düzelebilir. Kornea kalınlığınıza bağlı olarak 4-6 D’ye kadar astigmatizma laser ile düzelebilir.

11-Laserden sonra gözler kapatılıyormu?

Laser sonrası gözler açık kalıyor ve görerek gidiyorsunuz. Ancak 2-3 saat yanma batma ve sulanma (PRK’da 2-3 gün) ve ağrı olabiliyor.

12-Laser olanlar katarakt ameliyatı olabilir mi?

Elbette olabilir. Laser göz ile ilgili herhangi bir ameliyatın yapılmasına engel değildir.

13-Laserden kaç gün sonra gözümü su ile yıkayabilirim?

Laserden 3 gün sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Ancak deniz, havuz ve kaplıca gibi genel kullanıma açık sulara ise 20-30 gün girmemeniz gereklidir.

14-Kliniğinize müracaat ettiğim gün laser olabilir miyim?

Genellikle olabilirsiniz. Ancak gözünüzün durumuna göre sikloplejili muayene ve/veya fundus taranması gerektiği durumlarda bu mümkün değildir.

15-Kontakt lens kullananlar kontakt lensini çıkarttıktan kaç gün sonra laser olabilirler?

Yumuşak kontak lens için en az 7 gün, sert kontakt lens için 15 gün beklemek gereklidir.

16-Gebelikte veya süt verirken laser olabilirmiyim?

Gebelikte ve doğumdan sonraki ilk 6 ay laser olmanızı önermiyoruz.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis