Nivgöz Adana
Hafta İçi Her Gün 08:30 - 17:30 CTS: 09:00 - 13:00
Adana Merkez 0 322 227 72 72

Optik Sİnir Nedir?

Optik sinir (görme siniri) 1 milyondan fazla sinir lifi içerir. Görevi retinayla beyin arasında bağlantı kurmaktır. Retina gözün ışığı algılayan tabakasıdır. Bir gözün iyi görebilmesi için optik sinirinin sağlıklı olması şarttır. Açık açılı glokom optik sinire nasıl zarar verir?
Gözün ön kısmında, kornea ile iris arasında, ön kamara adı verilen boşluk bulunur. Saydam bir sıvı bu boşluğun içinde sirkülasyon halinde çevre dokuları besler. Büyük oranda iris dokusunun kök bölgesinde üretilen bu sıvının dışarı çıkış yeri kornea ile iris arasındaki açıdır (trabekülüm). Sıvı, süngere benzeyen bu açıda emilerek, çeşitli kanallardan geçtikten sonra kan dolaşımına katılır.

Bazı gözlerde, ön kamara sıvısının açıdan geçişine normalden fazla direnç mevcuttur. Bu yüzden sıvı üretildiği oranda gözü terk edemez ve ön kamarada birikerek basınç artışına sebep olur. Bu basınç artışı başta optik sinir olmak üzere, gözün arka kısmındaki hassas sinir dokularının beslenmesini bozarak geri dönüşü olmayan hasara ve sonuçta görme kayıplarına neden olur.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis